O meni

Sem Vesna Sivec Poljanšek, in že v času študija na ljubljanski Filozofski fakulteti, sploh pa po njem – po osnovni izobrazbi sem profesorica nemškega jezika in diplomirana literarna komparativistka –, sem se pri svojem novinarskem in publicističnem delu vsakodnevno srečevala z ljudmi. Ob tem sem ničkolikokrat naletela na sogovornike, ki so veljali za težje dostopne ali celo zaprte, a prav vedno se je izkazalo, da so iskreno zaupanje, preprostost in sočutje tisto, kar odpira vrata do vsakogar izmed nas.

Svoje zanimanje za človeka in vse, kar se dogaja v njegovi notranjosti, nenehno poglabljam na najraznovrstnejših seminarjih in izobraževanjih pri naših najuglednejših tovrstnih predavateljih, ob tem pa me je življenje privedlo tudi do podiplomskega študija zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer sem uspešno zaključila omenjeno študijsko smer.

Enoletno stažiranje pod redno supervizijo sem opravila na Frančiškanskem družinskem inštitutu v Ljubljani, sedaj pa samostojno delujem na psihoterapevtski poti, ki jo izvajam pod redno supervizijo.

V zasebnem življenju sem žena in mama dveh otrok, sina in hčerke. Moja največja strast poleg branja in potepov po naravi so predvsem potovanja, na katera se že od študentskih let dalje vedno odpravljam v lastni režiji, saj me bolj kot utirjene, vsem poznane turistične poti zanimajo edinstvena doživetja in preprosti ljudje, ki jih z družino spoznavamo na tovrstnih poteh.

Vesna Sivec Poljanšek,
spec. zakonske in družinske terapije